Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sürgősen!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
332
Matek háziban kérem a segítségeteket!
13.feladat
15.feladat
23.feladat d, e,
25.feladat a,
Csatolom a képeket. Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, Soooos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
13.
a. 3x+3y+3z
b. 3a-6b
c. xy+5x
d. -6+2x
e. 4x+(x^2)
f. -(a^3)+(a^2)
g. (x^2)y-x
h. 4x-(x^3)
i. 30(x^2)-6(x^3)
j. (x^5)-(x^4)
k. (x^2)-(x^3)-2(x^4)
l. -(x^3)+5(x^2)+6(x^3)

(x^2)=x-ad 2

0

15.
a. 5a+b-1
b. a+b-5
c. -3(a^2)+3(b^2)+8b
d. -3(a^2)+3(b^2)+22b
e. 5ab-12
f. -3ab+12
0

23.
d.
-4x+2=2
-4x=0
x=0

e.
21+7x=2x-6+48-12+4x
21+7x=6x+30
7x-6x=30-21
x=9
0

25. a.
(x-3)/4=1/2 |*4 (mindket oldalt beszorozzuk4-el, hogy eltunjon a nevezo)

x-3=2
x=5
0