Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Víz hőmérséklet

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Csecsemők fürdetéséhez 37 C-os vizet javasolnak. A babakádba 10 kg (liter) 70 C-os vizet engedtünk.
Hány kg (liter) 15 C-os csapvizet kell hozzá tenni, hogy meglegyen a javasolt hőmérséklet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, víz, hőmérséklet
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
hőmennyiség = c*m*ΔT alapján kell számolni, ahol c: fajhő, m: tömeg, ΔT: hőmérséklet változás.

10 kg * (70-37) = x * (37-15)
A fajhő kiesett, mert vizet keverünk össze.

10*33 = 22*x
x=15 kg 15 C-os csapvizet kell hozzá tenni.
Módosítva: 6 éve
2