Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Víz melegítés

Főoldal » Középiskola » Fizika
3032
Mennyi energia szükséges a villanybohlerben lévő 80 kg 20 C-os víz 70 C-ra melegítéséhez?
A víz fajhője 4,2 Kj/kg C
b. Mennyibe kerül ez, ha a vezérelt áram díja 32 ft/kWh és 1 kWh = 3,6 MJ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Fajhő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hőmennyiség itt is a c*m*ΔT alapján számolandó.

4,2 kJ/kgC * 80 kg * (70-20) = 16800 kJ = 16,8 MJ energia szükséges.

Ha 3,6 MJ 1 kWh, akkor
16,8 MJ 16,8/3,6=4,67 kWh

Ha 1 kWh ára 32 Ft, akkor
4,67 kWh ára 4,67*32= 149,33 Ft
2