Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
Sziasztok! Levezetve segítsetek légyszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Itt mi a feladat?
0

x=7, mert a nevezo mindket oldalon 5 es valamiszer 3 akkor lesz egyenlo21-ha x=7
y=21, mert a bal oldali nevezobel levo 50-et le lehet egyszerusiteni az 5-el
u=2, mert ha elvegezzuk a nevezoben az osztast akkor egyforma nevezoink lesznek
v=5 ha atvisszuk jobb oldalra, akkor szinten egyforma nevezonk lesz
0