Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítségeteket!

Főoldal » Középiskola » Fizika
929
Egy 1000 kg tömegű repülőgép motorja 60m változatlan sebességű emelkedés közben 30 másodperc alatt 1800 kJ munkát végzett. Mennyi a teljesítménye? Mennyi a hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P= W/t= 1800/30= 60 kJ
Hatásfok= Phasznos/Pösszes
h=H/t=60/30=2m
Ph = F*h=10000*2=20 kJ
P(összes) = 60 kJ
Hatásfok= 33,33%
0