Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1507
Mekkora sebességgel kering a Merkúr a Nap körül? A Merkúr Naptól miért közepes távolsága 57,9 millió km, keringési ideje 88 nap.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
88 nap = 88*24 óra = 2112 óra

A Merkúr pályája a Nap körül ellipszis alakú, azonban a Merkúr-Nap közepes távolság van megadva. Így kör pályával számolunk.

57,9 millió km a pálya sugara.

A megtett út a közelítőleg kör pálya kerülete: 57,9 millió km * 2 * 3,14 = 363 796 429 km



sebesség = megtett út / eltelt idő = 363 796 429 km / 2112 óra = 172 252 km/h
Módosítva: 2 éve
2