Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9 házi segítsetek légyszi

Főoldal » Középiskola » Fizika
454
Egy mérleghinta egyik oldalára az alátámasztástól 2m-re ül egy 20kg-os gyerek, a másik végétől
0,5m-re hat lefelé egy 120N nagyságú erő. Hova üljön a 17kg-os gyerek, hogy egyensúly legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, szöveges, tömeg, erő, hossz
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
erő*erőkar=nyomaték

20kg*2m*10m/s² = 1,5m*120N + (17kg* x m * 10 m/s²)
400 Nm = 180 Nm + 170 * x Nm
x=1,29 m-re üljön az alátámasztástól.
3

Köszi szépen!
0