Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
667
Milyen szintkülönbséggel tud magasabbra jutni a lejtős úton az a kerékpáros, aki a lejtő aljához 36km/h sebességgel érkezik és ott abbahagyja a hajtást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
1/2·m·v² = m·g·h
m-el egyszerűsítünk, és kifejezzük a "h", ami a magasságot jelöli.
h = v²/2·g= 10²/2·10 = 5m
0