Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi!!!!! SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
748
Valaki tudna segiteni???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Csatoltam az a) megoldást.

Ha nem érthető, kérdezz nyugodtan. ;)
0

Csatoltam képet.
0

a) feladathoz kiegészítés:

A csatolt ábrához magyarázat:
AD párhuzamos BC-vel
AB párhuzamos CD-vel
BC párhuzamos BE-vel
Ezért a megfelelő oldalakra, magasságokra felírható a hasonllóság aránya:

AB : mh = TC : mt azaz
18 : mh = 6 : mt azaz
mt / mh = 18 / 6 = 3 / 1

TABEháromszög = 18*mh/2 = 9*mh
TABCDtrapéz = (18+27)mt/2 = 21*mh

A TABEháromszög és TABCDtrapéz aránya:

TABEháromszög / TABCDtrapéz = 9*mh / 21*mh =9/21 * mh / mh = 9/21 * 3/1 = 27*21 = 9/7
Módosítva: 9 éve
0

a)
0

b)
0