Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aranybol az x egyenlo

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
Az x+1 torve gyok 3 egyenlo gyok 12 tore 3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha jól értem, (x+1)/ 3 = 12 /3
 12 = 4·3 = 2²·3 =2 3 
Tehát ha az egyenlet mindkét oldalát megszorozzuk  3 mal:
x+1=2· 3 · 3 /3
x+1=2
x=1
0

Csatolom a levezetést.
0