Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki esetleg tudna segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
937
Végezd el a lehetséges összevonásokat!
2x+3-5x-4+4x-11=
x-10+3(x-2)+4(x+2)=

Írd át a szorzatokat összeg alakba, az összegeket szorzat alakba!
a.] 3a(2a+5)=
b.] 5a(3-b)_=
c.] 7ab(2a-3b)=
d.] 8ab-16a=
e.] 21a-28ab=


Végezd el az alábbi kifejezések szorzását!

a.) (x-1)(x+2)=
b.) (y-2)(y+2)=
c.) (4a-3b)(4a-3b)=


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Végezd el a lehetséges összevonásokat!
2x+3-5x-4+4x-11=x-12
(2x-5x+4x)=x=
(3-4-11)=-12
1x=> így kell jelöni=>x
x-10+3(x-2)+4(x+2)=8x-8
x-10+3x-6+4x+8=8x-8
(x+3x+4x)=8x
(-10-6+8)=-8
Ami a zárójelben van az azt mutatja hogyan kell kiszámolni a kapott eredményt.

Írd át a szorzatokat összeg alakba, az összegeket szorzat alakba!
a.] 3a(2a+5)=6a²+15a
b.] 5a(3-b)_=15a-5ab
c.] 7ab(2a-3b)=14a²b-21ab²
d.] 8ab-16a=8a(b-2)
e.] 21a-28ab=7a(3-4b)

Végezd el az alábbi kifejezések szorzását!

a.) (x-1)(x+2)=x²+2x-x-2=x²+x-2
b.) (y-2)(y+2)=y²+2y-2y-4=y²-4
c.) (4a-3b)(4a-3b)=16a²-12ab-12ab+9b²=16a²+9b²-24ab
0