Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számitsuk ki a következő másodfokú egyenlet diszkriminánsának pontos értékét.

Főoldal » Középiskola » Matematika
717
3√2 tört alatt 2 ·x²-(√2+2)·x+√2törtt alatt2=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
D=(√2+2)²-4*2*√2/2=2+4*√2+4-4*√2=6, tehát a diszkrimináns 6.
0

Illetve ha ez a feladat:

(3√2)/2*x² - (√2+2)·x + √2/2 = 0, akkor

D= (√2+2)²-4*((3√2)/2)*(√2/2)=2+4*√2+4 - 6 = 4*√2, tehát 4*√2 lesz a diszkrimináns.
0

Csatolom a levezetést.
0