Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.osztály síkidomok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Tudnátok sgíteni ebben
Egy téglap egyik oldala 0,8 m hosszú a területe 1840 cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Mit kell kiszámolni?
0

A területből kell először is visszakövetkeztetni az ismeretlen oldalt:
T = a*b
1840 = 0,8*b
b = 2300 m

Így már ki lehet számolni a kerületet:
K = (a+b)*2 = (0,8+2300)*2
K = 4601,6 m
0