Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adjuk meg a fizetések átlagát,móduszát,medináját.

Főoldal » Középiskola » Matematika
995
egy vállalat hetven dolgozója közül 30-nak a fizetése 90000forint,húsznak 105000,12-nek 180000,7-nek 200000 és egynek 500000forint.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
összes dolgozó 30+20+12+7+1=70
fizetések összege: 30*90000+20*105000+12*180000+7*200000+1*500000=8860000

átlag: 8860000/70=126571,4286ft

módusz: "leggyakoribb", azaz 90000ft

medián: "középső kettő átlaga, mert páros", azaz 35, és 36, fizesés átlaga: (105000+105000)/2=105000ft
Módosítva: 9 éve
0