Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika(KONDENZÁTOR)

Főoldal » Középiskola » Fizika
416
Egy kondenzátor feszültsége 200 V. A fegyverzetein 1 mC töltés van.

a, Mekkora a kapacitása?
b, Mekkora az energiája?

Köszönöm szépen ha segítesz! Legyen szép napod! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q=C·U
C=Q/U=0,001/200=0,000005F=5μF
W=1/2·U·Q=0,5·200·0,001=0,1J
1