Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
586
4. Hány gramm oxigént tartalmaz 500g szén-dioxid? Hány mol szénatom van benne? Hány darab elektront tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
44 g (1 mol) 32 g oxigént tartalmaz.
500 g x= 500*32/44 = 363,64 g-ot.

44 g-ban 1 mol szénatom van.
500 g-ban 500/44 = 11,36 mol szénatom van.

44 g-ban 2 mol O atom van.
500 g-ban 500*2/44 = 22,73 mol oxigénatom van.

A szénnek 6 elektronja van, az oxigénnek 8.

500 g szén-dioxid: 11,36 * 6 * 6*10²³ + 22,73 * 8 * 6*10²³ = 1,5 * 10²⁶ db elektront tartalmaz.
Módosítva: 6 éve
3