Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
449
2. A kénnek kétféle könnyen előállítható oxidja létezik. A kén levegőben való égetésekor kén-dioxid keletkezik, amely katalizátor segítségével további oxigénnel is egyesíthető, és így kén-trioxid keletkezik belőle.
a, Mi a kén-dioxid és kén-trioxid összegképlete?
b, Mi a vegyületek szerkezeti képlete?
c, Hány tömeg% oxigént tartalmaz a kén-dioxid és a kén-trioxid?
d, Hány gramm kén-dioxid illetve hány gramm kén-trioxid tartalmaz 100g kén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) kén-dioxid: SO₂
kén-trioxid: SO₃

c) SO₂ tömege: 32+32=64 g/mol
32*100/64= 50 tömeg% oxigént tartalmaz.

SO₃ tömege: 32+48=80 g/mol
48*100/80= 60 tömeg% oxigént tartalmaz.

d)
64 g SO₂ 32 g ként tartalmaz,
100*64/32 = 200 g SO₂ 100 g ként tartalmaz.

80 g SO₃ 32 g ként tartalmaz,
100*80/32 = 250 g SO₃ 100 g ként tartalmaz.
Módosítva: 6 éve
3