Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
672
HA x e R és tgx=(1/2 ),számítsd ki tg(x+π/3). Azt kiszámoltan hogy π/3=60° de tovább nem tudom mit csináljak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika,Trigonometria
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tudod, hogy a tg(x)=1/2, valamint, hogy a tg(π/3)=  3  (ezt pl négyjegyű fgv.-táblázatból ki tudod nézni, de nekünk tudni kellett kívülről a 30, 45 és 60 fok szinuszát, koszinuszát, tangensét, kotangensét).
Ezek után már csak a csatolt összefüggést kell használnod.
Így tg(x+π/3)={tg(x)+tg(π/3)}/{1-tg(x)*tg(π/3)}=(1/2+ 3 )/(1- 3 *1/2)=(1+2 3 )/(2- 3 )
0