Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek nagyon fontoss

Főoldal » Középiskola » Matematika
1158
Gábor és Béla egyszerre indulnak el otthonról a szomszéd faluba. Béla kerékpárral, Gábor motorral. Béla és Gábor is egyenletesen halad, Béla 12 km/h, Gábor 48 km/h sebességgel. Béla 2,5 órával később ér a szomszéd faluba, mint Gábor. Milyen messze van a falu?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gábor menetideje legyen legyen x óra, ekkor Béla menetideje x+2,5 óra. Mindketten ugyanazon útvonalon haladnak. Alkalmazva az s=v·t képletet:
48·x=12·(x+2,5)
48x=12x+30
36x=30
x= 5/6 óra =50 perc

Két település távolsága: 48·5/6=12·(5/6 + 2,5)=40 km

A MATEK legyen Veled! :)
0