Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
309
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ez érdekes, mert akárhogy számolom, nem 24,11 m jön ki :|

R = 24 Ω
r = 0,8 mm
ρ = 0,5 Ω · mm²/m
l = ?
------------------
R = ρ · l/A
Számoljuk ki A-t. A huzal kör alapú, ekkor A = r²π
--> A = (0,8 mm)² · π = 2,012 mm²

A képletből fejezzük ki l-t:
l = RA/ρ
l = (24 Ω · 2,012 mm²) / 0,5Ω · mm²/m
l = 96,576 m

Nekem ennyi jön ki, de lehet hogy elrontottam. :|
Akkor lenne 24,11 m, ha a fajlagos ellenállás 2 lenne, és nem 0,5 vagy szorozni kellene vele; viszont a l = RA/ρ -ban a ρ a nevezőben van.

Ellenőrzés:
24 = 0,5 · (96,576 / 2,012)
24 = 24
Módosítva: 6 éve
1