Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
1. –a2x4+a2x4–9b3y3–9b3y3+4b3y3
2. +2b3y–9a3b2–b3y+2a3b2+4a3b2+4b3y
3. (– 9x + 4) + (5x + 2) + (– 2x – 8)
4. (– 7x + 5) – (– 6x – 8) – (7x – 4)
5. (7a3b4c3) · (–8b2c3)
6. (9x3y4z2) · (–7xy2z3)
7. (72a5b4c4) : (9a3b4c2)
8. (–16x6y7z4)
9. 2x · (– 6x – 5)
10. – x (7x + 2)
11. (2x + 3)(2x – 3) + (x – 1)(2x + 3) + (– 5x – 1)(2x + 1) + (2x – 5)(– x + 5)
12. (5x – 4)(5x + 3) – (– 5x + 3)(– 5x + 2) – (– 3x + 5)(– 2x + 3) + (– 4x + 1)(– 5x + 2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1. –a2x4+a2x4–9b3y3–9b3y3+4b3y3= 14b³y³
-a²x4 és +a²x4 az kiüti egymást
-9b³y³-9b³y³+4b³y³= 14b³y³
-18b³y³+4b³y³= 14b³y³

2. +2b3y–9a3b2–b3y+2a3b2+4a3b2+4b3y= 5b³y-7a³b²
5b³y-7a³b²
5b³y= +2b³y-1b³y+4b³y
-7a³b²= -9a³b²+2a³b²

3. (– 9x + 4) + (5x + 2) + (– 2x – 8)=-2x(3+1)
(– 9x + 4) + (5x + 2) + (– 2x – 8) /zb
-9x+4+5x+2-2x-8=-6x-2
-6x-2= -2x(3+1)

4. (– 7x + 5) – (– 6x – 8) – (7x – 4)=-8x-17
(– 7x + 5) – (– 6x – 8) – (7x – 4)/zb
-7x+5+6x+8-7x-4+4=-8x-17
1

5. (7a3b4c3) · (–8b2c3)= -56a³b⁶c⁶
(7a³b⁴c³) · (–8b²c³)
-56a³b⁶c⁶

6. (9x3y4z2) · (–7xy2z3)=-63x⁴y⁶z⁵
(9x³y⁴z²) · (–7xy²z³)
-63x⁴y⁶z⁵

7. (72a5b4c4) : (9a3b4c2)
(72a⁵b⁴c⁴) : (9a³b⁴c²)=8a²c²
8a²c²

9. 2x · (– 6x – 5)=12x²-10x
2x · (– 6x – 5)
12x²-10x
1

10. – x (7x + 2)=-7x-2x
– x* (7x + 2)=-7x²-2x

11. (2x + 3)(2x – 3) + (x – 1)(2x + 3) + (– 5x – 1)(2x + 1) + (2x – 5)(– x + 5)=6x²+14x-43
1-2.tag
(2x + 3)(2x – 3)=4x²-6x+6x-9=4x²-9
3-4.tag
(x – 1)(2x + 3)=2x²+3x-2x-3=2x²+x-3
5-6.tag
(– 5x – 1)(2x + 1)=-10x²-5-2x-1=-10x²-2x-6
7-8.tag
(2x – 5)(– x + 5)=-2x²+10x+5x-25=-2x²+15x-25
4x²-9+2x²+x-3-10x²-2x-6-2x²+15x-25=
4x²+2x²-10x²-2x²=6x²
x-2x+15x=14x
x=1x
-9-3-6-25=-43

12. (5x – 4)(5x + 3) – (– 5x + 3)(– 5x +2) – (– 3x + 5)(– 2x + 3) + (– 4x + 1)(– 5x + 2)
1-2.tag
(5x – 4)(5x + 3)=25x²+15x-20x-12=25x²-5x-12
3-4.tag
(– 5x + 3)(– 5x +2)
(-5x+3) (-5x+2)=25x²-10x-15x+6=25x²-25x+6
5-6.tag
(– 3x + 5)(– 2x + 3)
(-3x-5) (-2x+3)=6x²-9x+10x-15=6x²+x-15
7-8.tag
(– 4x + 1)(– 5x + 2)=20x²-8x-5x+2=20x²-3x+2
25x²-5x-12-25x²-25x+6-6x²+x-15+20x²-3x+2=14x²-32x-19
25x²-25x²-6x²+20x²=14x²
-5x-25x+x-3x=-32x
-12-15+6+2=-19
1