Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget előre is!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
1. Egy téglatest alakú terem méretei: 11,2m; 7,8m és 3,2m. Hány gyerek tartózkodhat a
teremben, ha 1 gyerekre 6 köbmétert kell számolni?
2. Egy 2,7m élű kockát lefestenek.
Hány négyzetméter kell lefesteni?
1 négyzetméterre a festék 1250Ft-ba kerül. Hány forintot fizettek a festékért?
3. Számold ki a henger felszínét és térfogatát, ha alapkörének sugara 5m, magassága 8m.
4. Egy henger alakú pohár alapjának átmérője 5cm, magassága 9cm. Hány deciliter víz fér bele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
Téglatest térfogata:
V=11,2×7,8×3,2=279,552 m³
Így 279,552/6=46 gyerek tartózkodhat

2. feladat
A=6×a²=6×2,7²=43,74 m² kell lefesteni
43,74×1250=54675 forintba került

3. feladat
r=5 m
m=8 m
Henger felszíne:
A=2r²π+2rπm=157+251,2=408,2 m²
Henger térfogata:
V=r²πm=628 m³

4. feladat
m=9 cm
d=5 cm
V=r²πm=2,5²×3,14×9=176,625 cm³=176,625 ml=1,76625 dl víz fér bele



0