Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11.osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
607
Hány különböző sorrendben játszhatja le Bence a 10 kedvenc zeneszámát?
Körülbelül mennyi ideig tartana, ha mindegyik sorrendet ki akarná próbálni, ha egy zeneszám hossza kb. 4 perc?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10*9*8*7*6*5*4*3*2*1=10!=3628800 féle sorrend
Egy zeneszám 4 perc ezért a 10 számot kb 40 perc alatt lehet lejátszani.

3628800·40=145152000 perc= 2419200 óra = 100800 nap= 279 év (itt 1 év= 365 nappal számoltam).
0