Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kellene Fizikából ami nagyon sűrgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
1058
Ohm törvénye – gyakorló feladatok

1. Mekkora az elektromos áramerősség, ha a vezető keresztmetszetén 5 s alatt 15 C elektromos töltésmennyiség halad át?

2. Mennyi idő alatt halad át a vezető keresztmetszetén 300 C elektromos töltésmennyiség ha az elektromos áramerősség 5 A ?

3. Az R = 115 Ω ellenállasú fogyasztót U = 230 V feszültségre kapcsoljuk. Mekkora erősségű áram halad át rajta?

4. A vezetőn 2A erősségű áram halad át, miközben a vezető végei között a feszültség 12V. Mekkora a vezető elektromos ellenállása?

5. Töltsd ki az alábbi táblázatot!

R I U
50 Ω 2 A
76 Ω 1,2 A
250 Ω 750 mA
1 kΩ 250 mA
16 Ω 5 A
120 Ω 500 mA
45 Ω 3 A
650 Ω 20 mA

6. Töltsd ki az alábbi táblázatot!

U [ V ] R [ Ω ] I [ A ]
200 50
24 600
96 72
220 44
50 25

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
I = Q/t = 15 C / 5 s = 5 A

2.
t = Q/I = 300 C / 5 A = 60 s

3.
I = U/R = 230 V / 115 Ω = 2 A

4.
R = U/I = 12 V / 2 A = 6 Ω

5.
U = I*R = ... V
Csak megszorzod őket.

6.
I = U/R = ... A
Csak elosztod őket.
Módosítva: 6 éve
0