Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a)
8*a+5=3*a-20
8a+5=3a-20 /-3a
5a+5=-20/-5
5a=-25 /:5
a=-5
Ell:
8 *(-5)+5=3*(-5)-20
-40+5=-15-20
-35=-35
b)
4*b+5<b-1
4b+5<b-1 /-b
3b+5<-1 /-5
3b<-6 /:3
b<-2
b kisebb , mint a -2
d)
17*d-153>d+81
17d-153>d+81 /-d
16d-153>81/+153
16d>234 /:16
d>14,625
d nagyobb , mint 14,625
e)
8*e-5*e=24+e
8e-5e=24+e
3e=24+e /-e
2e=24 /:2
e=12
ell:
8*12-5*12=24+12
96-60=36
36=36
0

g)
85-g=24+6*g
85-g=24+6g /+g
85=24+7g /-24
61=7g /:7
8,71=g
ell:
85-8,71=24+6*8,71
76,29=24+6*52,26
76,29=24+52,26
76,29=76,26
h)
4 * h : 6=h-5
4h : 6=h-5 /-h
3h : 6=-5 /*6
3h=-30 /:3
h=-10
ell:
4*(-10):6=-10-5
-40:6=-10-5
-6,67=-15
j)
j : 5+3=2,6/-3
j : 5 =-1,6 /*5
j=-9
ell:
-9:5+3=2,6
-1,8+3=2,6
1,2=2,6
0