Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fajhő feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1492
Egy gyümölcs tömege 10kg. Fajhője 3,8Kj/kg•°C
Az aszalás kezdetén 40°C kal nőtt a gyümöocs hőmérséklete. Mennyi hő szükséges ehhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Q = m·c·ΔT
Az adatok megvannak, már csak be kell helyettesíteni:

m =10kg
c = 3,8Kj/kg•°C
ΔT = 40°C

Tehát Q = 10kg·3,8Kj/kg•°C·40°C
Ami kiszámolva: Q = 1520 KJ
Gondolom, a szorzást el tudod végezni magad is.
1