Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
441
Peti és Béla 2400 méterre laknak egymástól. Egyszerre indulnak el otthonról, egymás felé. Peti sebessége: 4 km/h, Béláé: 6 km/h Mennyi idő múlva találkoznak, mennyi utat tettek meg külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Peti és Béla 2400 méterre laknak egymástól. Egyszerre indulnak el otthonról, egymás felé. Peti sebessége: 4 km/h, Béláé: 6 km/h Mennyi idő múlva találkoznak, mennyi utat tettek meg külön-külön?
2400 méter=2,4 km
Legyen a keresett idő x óra, ekkor az út egyenlő sebesség szer idő képletet használva kapjuk, hogy:
4·x+6·x=2,4
10·x=2,4
x=0,24 óra= 14,4 perc = 864 másodperc múlva találkoznak.

A MATEK legyen Veled! :)
0