Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megfejtés?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Egy háromszög oldalaira teljesül, hogy a leghosszabb oldal a legrövidebb oldal háromszorosától kilenccel kevesebb. A harmadik oldal a legrövidebb oldal kétszerese. A kerülete 87 cm. Mekkorák az oldalak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
x=24 tehát a legrövidebb 24 cm a leghosszabb 63 cm
0

egyenlettel : X+3X-9=87cm /összevonás
4X-9=87 cm /+9
4X=96 cm /:4
X=24
0

x+2*x+(3*x-9)=87 cm
6*x-9 =87 /+9
6*x=96 / :6
x=16 cm, így a legrövidebb oldal 16 cm, a másik kettő 16*2=32 cm és 16*3-9=39 cm, ígyEll. :16 +32+39=87 cm
Módosítva: 6 éve
-1