Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
564
egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 9. Ha a számot és a számjegyei felcserélésével kapott szám kétszeresét összeadom 171-et kapok. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a+b=9
10a+b+2×(10b+a)=171
10a+b+20b+2a=171
12a+21b=171
3(4a+7b)=171
4a+7b=57 és
a+b=9
4a+4b=36
3b=21
b=7 és a=2
Így a 27-es számra gondolt.
0