Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
össz: 50
technikus = 42
egyetemi = 28

a)
(42+28)-50-=70-50=20 főnek van mindkettő
42-20 = 22 főnek van csak technikusi
28-22 = 6 főnek van csak egyetemi

b)
[x*148000 + (50-x)*173000 ]/ 50 = 165000
x*148000 + (50-x)*173000 = 8250000
148000x + 8650000-173000x = 8250000
25x=4000000
x=16

16 fő 30 év alatti dolgozója van a labornak.

c)
5 dolgozó költségeit fizetik
kedvező esetek száma: (17 alatt az 5)
összes eset száma: (25 alatt az 5)

Keresett valószínűség,: (17 alatt az 5) / (25 alatt az 5) = 6188 / 53130 = 0,1165

Mivel kéttizedesjegyre kerekítve kérte a választ a feladat, azért 0,12 vagy 11,65% a valószínűsége annak, hogy 5 nőt választanak ki.
Módosítva: 9 éve
0