Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
656
Megmaradt feladatom, amit nem tudnam megcsinálni. Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b)
Összesen 325 (=176+109+40) db kenyeret rendeltek és 42 db-ot küldtek vissza, ami a megrendelt mennyiség 12,9%-a.

Összesen 695 (=314+381) péksüteményt rendeltek és 34 db-ot küldtek vissza, ami a megrendelt mennyiség 4,9%-a.

c)
Az egyes napokon eladott péksütemények száma: 124; 133; 132; 122; 150 db

A két napot (5 alatt a 2) -féleképpen jelölhetjük meg.

3 napon adtak el legalább 130 db-ot: (3 alatt a 2)-féle kiválasztása lehet a kívánt 2 napnak

A keresett valószínűség (3 alatt a 2) / (5 alatta 2) = 3/10 = 0,3

d)
1 kg-os fehér kenyérből: 155/5 = 31 db-ot,
½ kg-os fehér kenyérből: 95/5 = 19 db-ot,
rozskenyérből: 33/5 = 6,6 --> 7 db-ot
zsemléből 58 db-ot
kifliből 68 db-ot rendeltek.
Módosítva: 9 éve
1