Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 2.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1042
Egy nyugalombol indulo gyorsulo szemelygepkocsi az indulast koveto 6 masodperc alatt 180m utat tett meg. Mekkora utat tesz meg a hetedik masodpercben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = (a/2) * t2

180 = (a/2) * 62
5 = a/2
10 = a
gyorsulás: 10m/s2

6 és 7. másodperc között megtett út:
v0 = 0+6*10 = 60m/s
s = v0*t + (a/2)*t2
s = 60*1 + 5*1

65 métert tesz meg a a 6. és 7. másodperc között.
(a 7. másodpercig összesen 65 + 180 = 245 métert)
1