Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia segitseg

Főoldal » Középiskola » Kémia
394
1. Szamold ki a verben levo feherje tomeget, ha egy felnottnek 5,6l vere van(p=1,09g/ml) es a verben a feherjetartalom 20%
2. Az inzulint, egy feherjet a hasnyalmirigy termeli a verben levo glukoz szinten tartasaert es hozzavetoleges moltomege M=5990g/mol. Szamitsd ki, ket gram inzulin hany mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
5,6 l * 1,09 kg/l = 6,104 kg
6,104 kg * 0,2 = 1,2208 kg a fehérje tömege

2 g / 5990 g/mol = 3,3*10-4 mol
3