Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
469
Helló! Valaki tudna segíteni ezeket a feladatokat megoldani, légyszíves? Szorít az idő ezért kérek csak segítséget, ha lehet sürgősen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
x-y, 10-5=5
x:y, 10:5=2
x+y 10+5=15
x*y 10*5=50
(x+y)² (10+5)²=225
x²+y² 10²+5²=100+25=125
(x-y)² (10-5)²=25
0

(6a+3b)+(4c-5+2b)-(3a-5b)=6a+3b+4c-5+2b-3a+5b=6a+10b+4c-5
0

2a(3a+1)-3a(1-a)=6a²+2a-3a+3a²=9a²-a

-3b(2b-3)-5b(1-4b)=-6b²+9b-5b+20b²=14b²+4b
0

-2x²=-2*(-6)²=-72
a²-b=(-1)²-1=0

4e²-2e=2e(2e-1)
5a²b-10b+15a²b²=5b(a²-2+3a²b)
0

A másodikban van egy kis figyelmetlenség: (6a+3b)+(4c-5+2b)-(3a-5b)=6a+3b+4c-5+2b-3a+5b=3a+10b+4c-5. A többi megoldás jó.
1