Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
a) ha összeadod a táblázatban szereplő értékeket, akkor megkapod, hogy összesen mennyit költött a 25 család. S mivel az átlag költésre vagyunk kíváncsiak, ezért elosztjuk 25-tel.
Azaz 101400/25=4056 forintot költenek átlagosan.

1

b) Sorold 1000 Ft-os osztályokba a táblázat adatatit, s ezeket ábrázold!
Csatolom a képeket.
1

c)
Ha elhagyod a két szélső adatot, az új átlag: = 91900/23 ≈ 3996 (Ft).
Mivel 3993/4056 ≈ 0,9852, ezért az átlag ≈1,48 %-kal csökkent.

A terjedelem az adatsor legnagyobb és legkisebb eleme közötti különbség. Ez alapján:
Az új adatsor legkisebb eleme 1200 Ft, legnagyobb eleme 6800 Ft, így terjedelme 6800-1200=5600 Ft.
1

d) Az új átlag:
összeg: 25*4056+(4056-1000)+(4056+1000)
s ezt elosztod 27-tel, megkapod az új átlagot: 25*4056/27 = 4056
1