Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S kémia. Jegyre megy!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
511
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
kénlap égetésével
kékes lánggal ég, színtelen, köhögésre ingerlő, szúrós szagú gáz keletkezik.
neve: kén-dioxid, képlete: SO₂
S + O₂ = SO₂
anyagmennyiségek: 1 mol + 1 mol = 1 mol
tömegek: 32 g + 32 g = 64 g
64 g S ← 128 g SO₂

128 g kén-dioxid előállításához 64 g ként kell elégetni
Módosítva: 6 éve
2