Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, segítene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
4129
Az a feladat, hogy: Írd fel az alábbi reakciók egyenletét!
a) magnézium égése:
b) szén tökéletes égése:
c) metán égése szén-dioxiddá és vízzé
d) szén-monoxid égése szén-dioxiddá
e) etil-alkohol(C2H5OH) égése szén-dioxiddá és vízzé

A választ előre is köszönöm!!!(◠‿◕)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) magnézium égése: 2 Mg + O₂ = 2 MgO
b) szén tökéletes égése: C + O₂ = CO₂
c) metán égése szén-dioxiddá és vízzé: CH₄ + 2 O₂ = CO₂ + 2 H₂O
d) szén-monoxid égése szén-dioxiddá: 2 CO + O₂ = 2 CO₂
e) etil-alkohol(C2H5OH) égése szén-dioxiddá és vízzé: C₂H₅OH + 3 O₂ = 2 CO₂ + 3 H₂O
5