Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Kérlek valaki segítsen KÉMIA!!! NAGYON FONTOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
5.
C + CO₂ = 2 CO
szén-monoxid gáz keletkezik.
fulladásos halált okoz.

6.
FeO + C = Fe + CO
FeO + CO = Fe + CO₂

7.
HOH + CO₂ = H₂CO₃
szénsav keletkezik.

8.
↓ 2 H+ ←←⇑
2 HOH + H₂CO₃ = 2 H₃O+ + CO₃2-
a szénsav savmaradék-ionja a karbonát-ion.

A szénsav vizes oldata savas kémhatású.
Módosítva: 6 éve
2