Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria(linket vagy képet küldjetek)

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
Egy háromszög két szöge 38 °-os és 70 °-os. Mekkora szöget zárnak be ezen két szög szögfelezője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyik szög fele = 19
másik szög fele = 35
ahol metszik egymás , keletkezik egy szög
ez = 180 -19-35 =126

csak arra kell vigyázni, hogy két egyenes hajlásszöge mindig hegyes szög (vagy derék)
így a válasz = 54 fok
0