Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
929
A földön öt tégla hever. Minden téged 10 cm vastag és 4 kilogram tömegű. Mekkora munkát kell végezni az öt tégla egymásra rakásához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4 téglát kell megemelni, mert az 5.-re rakjuk rá a 4-et. Az első téglát 0,1 m magasra, a másodikat 0,2 m, a harmadikat 0,3 m és a negyediket 0,4 m magasra (a tégla vastagsága miatt). Mivel nincs megadva a téglák egymástól való távolsága, ezért csak az emelési munkára lehet kíváncsi a feladat.
Wemelési = m · g · h (1)
Az (1) képletet felhasználva az egyes téglák emeléséhez szükséges munka:
W₁ = 3,92 J
W₂ = 7,84 J
W₃ = 11,76 J
W₄ = 15,68 J

Összesen pedig ∑Wi = 39,2 J munka szükséges.
0