Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
667
Egy emelődaru 3 m hosszú 1 m széles és 10 cm vastag tömör beton elemet 5 m magasra emel. Mennyi munkát végez a betonelem felemelése közben ha a beton sűrűsége 2400 kg/m3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A beton tömb térfogata:
V = a · b · c
V = 3 m · 1 m · 0,1 m
V = 0,3 m³

és tömege:
ρ = m/V --> m = ρ · V
m = 2400 kg/m³ · 0,3 m³
m = 720 kg

Adatok
m = 720 kg
h = 5 m
g = 9,8 m/s²
We = ?
---------------
We = m · g · h
We = 720 kg · 9,8 m/s² · 5 m
We = 35 280 J
Módosítva: 6 éve
0