Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
624
Fűrészelés kor egy húzás 40 cm elmozdulással jár. A fűrészt 70 Newton nagyságú erővel lehet húzni és 50 Newton nagyságú val tolni. Mennyi a végzett munka egy Farönk átvágása közben ha ahhoz 100 húzásra van szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1 húzás 0,4 m akkor 100 húzás 0,4 m · 100 = 40 m tehát
s = 40 m
Gondolom annyiszor kell húzni, mint tolni, vagyis két része van a feladatnak.
Húzáskor:
s = 20 m
F = 70 N
W = ?
---------
W = F · s
W = 70 N · 20 m
W = 1400 J

Toláskor:
s = 20 m
F = 50 N
----------
W = 1000 J

Tehát összesen 2 400 J munkát végeztünk.
0