Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS FONTOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A=a*a*6 elosztod 6-tal, majd gyököt vonsz. Ekkor megkapod az a-t. Ahogy látom, tovább megy.
a)
893,04:6=148,84
a=√148,84=12,2 dm
V=a³=12,2³=1815,848 dm³
Ez alapján próbáld meg a b-t egyedül megoldani!
A helyes megoldás:
3037,5:6=506,25
a=√506,25=22,5 m
V=a³=22,5³=11390,625 m³
Módosítva: 6 éve
0