Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszögek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
a)
e*f/2=4*2/2=4 cm

b) a magasságát is meg tudnád mérni? A képlet: (a+c)*m/2=(2+4)*m/2 viszont az m nélkül nem tudok tovább segíteni.

c) e*f/2=3*f/2 a másik átlója az f, amit nem rajzoltál be és itt sincs ott, hogy hány cm.

d)(a+c)*m/2=(3+5)*1/2=4cm

A b, a d fordított mása, ugyan azokra az adatokra van szükség, és az a-c is ugyan azzal a képlettel számolható ki.
Módosítva: 6 éve
0