Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes szöveges feladat megoldasa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
909
Gondoltam egy szamot,ennek a ketszeresebol elvettem 20at,es igy 6ot kaptam,melyik szamra gondoltam. Gondoltam egy szamot,hozzáadtam 5öt,majd az összeg negyedreszeből elvéve 3at a vegeredmény 3 lett.Melyik szamra gondoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x*2-20=6
2x-20=6 /+20
2x=26 /:2
x=13
Ellenőrzés:
13*2-20=6
6=6

x+5/4-3=3 /*4
x+5-12=12
x-7=12 /+7
x=19
Ellenőrzés:
19+5/4-3=3
6-3=3
3=3
Módosítva: 6 éve
0