Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldasa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
szeretnek segitseget kerni a feladathoz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
x×5-6>=29, 3×b+25<34, 2×˙(c-5)=8, [(d+3)×6-12]:5=6, 10:{8-e}=5
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
5x-6≥29
5x≥35
x≥7

3b+25<34
3b<9
b<3

2×(c-5)=8
c-5=4
c=9

d=4

e=6
0

((d+3)×6-12):5=6
(d+3)×6-12=30
(d+3)×6=42
d+3=7
d=4

10:(8-e)=5
8-e=2
e=6
Sajnos számegyenest úgy nem tudok rajzolni, mert nem tudok fényképezni a telefonommal, nagyon homályos.
0

Itt vannak a számegyenesek!
0