Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Visszatevéses

Főoldal » Középiskola » Matematika
1472
Erika nagyon jól kézilabdázik. A statisztika szerint átlagban 20 büntetőből 19-et értékesít.
Mekkora valószínűséggel fog
a) pontosan egy dobást elrontani 3 büntetőből?
b) pontosan egy gólt dobni 9 büntetőből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
binomiális eloszlás
siker = egyet betalál
p(siker ) = 19/20
n= 3
p(X=2) = (19/20) a másodikon szor (1/19 ) az elsőn szorozva (3 alatt a 2)= 0,135375


b,
n = 9
P(X=1) =(19/20) az elsőn szorozva (1/20) a nyolcadikon szorozva ( 9 alatt az 1) = 3,33 szor 10 (-10) en
1