Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ASDa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Az lenne a kérdésem, Hogy melyik az a kétjegyű szám, amelyben a számjegyek összege 8, és amelyet a számjegyek
felcserélésével nyert kétjegyű számból kivonva 54-et kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a+b=8
10b+a-10a-b=54
9b-9a=54
a-b=6 és
a+b=8
2a=14
a=7. és b=1
Így 71 ez a szám
1