Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A felkiatojel az mi? (Koregyenlet)

Főoldal » Középiskola » Matematika
1005
Koregyenlet:
x²-22x+y²+185=0!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felszólító mondat végén felkiáltó jel áll.
Különben, hibásan lehet leírva, mert ez nem köregyenlet.
Módosítva: 9 éve
0

Határozd meg.... mondat végén levő írásjel (felkiáltójel)

(x-11)2-121+185+y2=0
(x-11)2+64+y2=0
(x-11)2+y2=-64

Átalakítás után a sugár négyzete negatív lenne, azaz ez nem kör egyenlet.

Jól írtad le? Vagy mi volt a konkrét feladat?
Módosítva: 9 éve
0