Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla térfogata, felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1125
Egy szabályos négyoldalú gúla minden éle 10 cm hosszú. Mekkora e test felszíne és térfogata?
Ennyi adattal ezt hogy kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, gúla, szabályos, négyoldalú
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
²Alapterület: (a×m)/2=(10×(10×(gyök3)/2))/2=43,301 cm²
M=gyök((10×(gyök3)/2)²-((10×(gyök3)/2)/3)²)=gyök(66,667)=8,165 cm
V=(Alapterület×M)/3=43,301×8,165/3=117,85 cm³
A=4×alapterület=4×43,301=173,204 cm²
1